Kjøp ferske egg rett fra gården

Det har vært hønedrift på Sørli Gård i mange år, men i 2004 invisterte jeg i nytt hønsehus for å produsere økologiske egg. Nå har jeg rundt 7000 høner som lever under gode forhold. Alt fra fór og hygiene må følges opp med nøysomhet for å gi deg de beste eggene.

Hønene får gå fritt rundt ute store deler av dagen på sommerhalvåret, der får mye utetid i flotte omgivelser. Hønene går selv inn i hønsehuset om kvelden.

Maten hønene spiser er maten vi spiser. Sunne, smakfulle, fulle av energi og det komplette måltid er summen av eggene hønene våre gir oss. Maten de spiser er en sunn blanding av havre, bygg, rug, hvete og spelt med svært god fettsammensetting.

I tillegg til Omega-3 og fiber som bidrar til naturlig fordøyelse og lynne, mais, soya og paprika. Fôret vårt er varmebehandlet for å unngå salmonellabakterier.

I tillegg til mine hvite høner, har jeg også brune høner som legger brune egg. Disse eggene selges nesten kun på gården, men kan sendes i 6-pakninger.

Hønsehuset ligger kun et steinkast fra gården, så om du ønsker å handle økologiske egg er du hjertelig velkommen til gården. Eggene kan du når som helst kjøpe rett fra hønsehuset ved å legge igjen penger for eggene du tar med deg. Enklere enn det blir det ikke.

-Runar Sørli

Rognemyrveien 240
Tlf: 913 24 807
runar.sorli@gmail.com
969 728 729